Kun bitti on vinossa, minne käyttäjä ottaa yhteyttä? Help deskiin tai service deskiin. Näiden määritelmällinen ero on palvelun laajuudessa, mutta tarkoitus on sama: käyttäjän tukeminen tietotekniikan ongelmissa sekä tiedon ja määriteltyjen palvelujen tarjoaminen.
Mutta miksi kutsua sitä ”service deskiä”, jonne service desk ottaa yhteyttä kun pitääkin sukeltaa syvemmälle?
Meillä Soforissa päädyttiin vaihtamaan entisen Service Deskin nimeksi Infrapalvelut. Syy on yksinkertainen. Emme tarjoa loppukäyttäjätukea, vaan olemme asiakkaidemme service deskien taustatuki. Olemme se osaajaporras, joka pitää huolen ICT-infran toiminnasta aina ja kaikissa tilanteissa – silloinkin, kun tapahtuu se minkä ei pitäisi koskaan tapahtua. Rakennamme myös uutta, emme ainoastaan korjaa häiriöitä.
Sisäisesti olemme puhuneet mm. admin supportista, joka kuvaakin tekemistä melko hyvin, sillä olemme asiakkaidemme admin-käyttäjien tuki. Monta muutakin nimeä on ollut esillä.
Päädyimme lopulta infrapalveluihin, koska se kuvaa sitä mitä teemme: pidämme huolen asiakkaidemme IT-infrasta. Sama tiimi hoitaa niin päivystyksen, häiriönhallinnan, muutoshallinnan kuin uusien ympäristöjen arkkitehtuurin suunnittelunkin. Toiminta on sujuvaa eikä tieto huku organisaatiorajoihin.
Olemme onnistuneet rekrytoimaan uusia järjestelmäasiantuntijoita varsin mukavasti (paikkoja on silti auki, kurkkaa https://www.sofor.fi/sofor/ura-meilla/ ). Työnantajamielikuvalle on merkitystä monella asialla. Myös sillä, miten yksikön nimi kuvaa tekemistä. Näin laajan osaamisen tiimi ei voi olla pelkkä service desk.
Nimelläkin on väliä.
Vastaa