Panu Korkiatupa toimii Soforilla vastaten laaja-alaisesti Operations-liiketoiminnasta sekä yrityksen tietoturva-asioista. Vuosien kokemus ja monipuoliset projektit ovat muokanneet hänestä rautaisen ammattilaisen, jolla on taito hallita suuria kokonaisuuksia ja johtaa tiimiä tehokkaasti.

 

Keskeiset vastuualueet ja saavutukset

Panun kuuluu laajasti yrityksen Operations-toiminnot sekä tietoturvasta huolehtiminen. Hänen uransa merkittävimpiä saavutuksia on ollut Citrix-järjestelmän onnistunut uudelleenrakentaminen SSAB:lla, joka toteutettiin yhdessä tiimin kanssa. Projekti opetti paljon tiimityöstä ja haasteiden voittamisesta, ja se osoitti, kuinka motivoitunut työryhmä voi saavuttaa asetetut tavoitteet vaativissakin aikatauluissa.

 

Ratkaisuhalukkuus ja nopea päätöksenteko avainasemassa

Panun työssä tärkeimpiä taitoja ovat ratkaisukeskeisyys ja ongelmanratkaisukyky, jotka ovat kulkeneet mukana koko hänen uransa ajan. Hän korostaa, kuinka nämä taidot ruokkivat toisiaan – tehokas ongelmanratkaisu edellyttää kykyä tehdä nopeita ja osuvia päätöksiä. Nämä ovat olleet avainasemassa Panun menestyksessä ja näkyvät hänen jokapäiväisessä työssään.

 

Jatkuva kehittyminen ja motivaation lähteet

Ammatillinen kehitys on Panulle tärkeää. Hän on ollut etuoikeutetussa asemassa saadessaan osallistua moniin teknisiin koulutuksiin kumppaneiden kautta. Nämä koulutukset ovat olleet merkittävä osa hänen osaamisensa jatkuvaa päivittämistä, ja hänelle on kertynyt suuri määrä erilaisia sertifikaatteja. Panulle tiedonjano ja uuden oppiminen ovat voimavaroja, jotka vievät häntä eteenpäin.

Asiakkaiden kanssa työskentely on aina ollut Panulle työn mielekkäin osa. Erityisesti ennen korona-aikaa hän nautti tapaamisista ja työskentelystä asiakkaiden kanssa paikan päällä. Koronan myötä työn tekemisen kulttuuri on kuitenkin muuttunut, ja nykyään moni asia hoidetaan etäyhteyksien välityksellä.

Panun rautaisesta ammattitaidosta kielii myös Nutanix Rock Star -tunnustus.

 

Tulevaisuuden trendit ja haasteet

Panun näkemyksen mukaan etätyö tulee lisääntymään entisestään, ja tekoälystä odotetaan suurta muutosvoimaa alalla. Hän uskoo, että tekoälyn kehitys tulee vaikuttamaan moniin työtehtäviin nopealla aikataululla. Tekoäly on tulevaisuudessa integroitava osaksi liiketoimintaa mahdollisimman laajasti ja nopeasti. ”Mikko Hyppönen sanoi aikanaan, että internetin tulo oli suuri murros 1990-luvulla. Nyt tekoäly on samanlainen, ellei suurempi muutos, joka muuttaa maailmaamme radikaalisti”, Panu toteaa.

 

Intohimona metsästys ja ampumaurheilu

Työn ulkopuolella Panun intohimoina ovat metsästys ja ampumaurheilu. Hän kertoo, että metsästysretket ovat olleet vuosittainen perinne jo 16 vuoden ajan. Tänä vuonna Panu kuitenkin osallistuu SM-kisoihin ampumaharrastuksensa kautta ja toimii tuomarina Limingalla järjestettävissä PRS-kisoissa. Ampuradalla ja metsällä Panu pääsee irrottautumaan työasioista ja rentoutumaan luonnon keskellä.

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *