Maria Pohjanvirta vastaa Soforilla laaja-alaisesti projektinhallinnasta, palveluasiakkuuksista ja toimii osittain myös Developmenttiimin esihenkilönä. Hänen työnsä ytimessä on varmistaa, että projektit etenevät sujuvasti ja asiakkaat ovat tyytyväisiä lopputuloksiin. Marian mukaan projektit sujuvat parhaiten silloin, kun sekä tiimi että asiakas ovat aidosti sitoutuneita tekemään yhteistyötä – tämä luo hyvän pohjan kustannustehokkaille ja onnistuneille projekteille. 

 

Käytännön kokemus ja ihmissuhdetaidot keskiössä 

Maria korostaa, että hänen työnsä kulmakivet ovat ihmissuhteet ja vuosien varrella kertynyt laaja-alainen kokemus erilaisista projekteista. Hän uskoo, että projektinhallinnassa tärkeintä on ymmärtää ihmisiä – kun asiakkaan tarpeet ja tavoitteet ovat selvillä, projektit etenevät sujuvasti. Maria on myös suorittanut muutamia tärkeitä sertifikaatteja, mutta hänen mielestään käytännön kokemus ja projektien tuomat oppimiskokemukset ovat ne, jotka kasvattavat ammattitaitoa tehokkaimmin. 

 

Asiakaskokemus tärkeimpänä motivaationa 

Marialle asiakastyytyväisyys on tärkein motivaation lähde. Hän haluaa, että asiakas tuntee saavansa hyvää palvelua ja luottaa siihen, että asiat etenevät. ”Minulle on tärkeää, että asiakas kokee saavansa arvokasta palvelua ja että heidän luottamuksensa meihin säilyy,” Maria kertoo. Hän pitääkin asiakaskokemuksen onnistumista yhtenä tärkeimmistä tavoitteistaan työssä. 

 

Tulevaisuuden muutokset ja trendit 

Maria näkee tekoälyn tuovan suuria muutoksia tulevaisuudessa, vaikka se ei vielä ole vaikuttanut merkittävästi hänen päivittäisiin työtehtäviinsä. Lisäksi pilvipalveluihin siirtyminen on muuttanut paljon työskentelytapoja, erityisesti teknisten ongelmien ratkaisemisessa. Aiemmin ongelmat voitiin ratkaista ”konepellin alla”, mutta pilvipalveluissa täytyy luottaa siihen, että tietyt asiat hoituvat jonkun muun toimesta. Tämä muutos on vaatinut uudenlaista ajattelutapaa myös projektinhallinnassa. 

 

Vapaa-ajan intohimot – projektit jatkuvat myös työajan ulkopuolella 

Työn ulkopuolella Marian suurimpia intohimoja ovat vanhan talon kunnostaminen, kotitarveviljely ja puutarhanhoito. Lisäksi kajakkimelonta tarjoaa hänelle rentoutumisen ja kuntoilun yhdistelmän – vesi elementtinä auttaa irtautumaan työarjesta ja lataamaan akkuja. Melonta antaa myös fyysisesti hyvää vastapainoa staattiselle näyttöpäätetyölle. 

 

Suosikkilounas – yhteys omaan maahan 

Marian suosikkilounas on yksinkertainen mutta merkityksellinen: oman pihan luomukasviksia hyödyntäen valmistettu ateria. Hän kertoo nauttivansa siitä, että saa käyttää omalla maalla kasvatettuja raaka-aineita. Silloin tietää tasan tarkkaan mitä suuhunsa laittaa.  

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *